"Tropical breeds for tropical region, arid breeds for arid region, temperate breeds for temperate region, and polar breeds for polar regions"

Wednesday, December 17, 2014

CAMPAK SUNGAI@FIREBOLT@CHARITY?

Ikutkan hati aku, agar garam jilat SK lesap dari pandangan, aku campak je semua garam jilat SK ni ke dalam anak sungai belakang kandang kambing aku. Biar sungai bertukar merah semerah merahnya. Biar jadi misteri tahap 'biblical proportion'. 

Ikutkan imaginasi aku, agar garam jilat SK lesap dari pandangan, aku 'firebolt' atau 'chain lightning' atau' ice spike' aje semua garam jilat SK ni. Macam aku firebolt 'bandit bandit' dan 'mighty dragons' dalam game Skyrim yang aku tengah main sekarang ni. 

Tapi ikutkan akal nuraniku yang tak berapa nurani, agar garam jilat SK lesap dari pandangan, bagi  aje lah atau sedekah aje lah kepada rakan pembiak lembu. Aku dah bagitau dia jangan guna untuk kambing. Lembu ok. Kot. I think so. 

Berderet deret aku keluarkan garam jilat SK dari kandang aku. Ada lagi yang takde dalam gambar.

Lokasi 1

Lokasi 2

Lokasi 3

Lokasi 4

Lokasi 5

Aku tak berapa pasti kenapa aku nak masukkan gambar selfie ni.

Ok. Aku rasa lega aku dah keluarkan semua garam jilat SK. Tiada satu kambing pun yang ada access kepada garam jilat SK. Sekarang ni semua kambing jilat garam asal. KNZ universal multi. 3000mg iron/kg. 

Dan memang nampak kambing bersemangat menjilat garam asal. Siap gigit gigit kruk krak macam nak pecahkan  garam jilat tu. Berbeza dengan garam jilat SK. Kambing buat dunno, slow semacam.

Bagus. Bagus. Bagus. Jilatlah selaju lajunya sepuas puasnya garam KNZ ni. Cepat cepatlah restore iron level dalam badan korang Cik Bing Cik Bing semua. Aku dah dapat pengajaran baik dari korang. Lain kali kalau aku nak bagi garam jilat, aku akan cari garam jilat yang korang berebut rebut jilat laju laju. Itulah yang sebetulnya.

As for SK salt lick - I dont wanna see your red ass ever again!

Good riddance SK!!


2 comments:

  1. Patot la stok knz di kedai kat tmn ros habis..dh tau dh...adakah...hahahaha

    ReplyDelete