"Tropical breeds for tropical region, arid breeds for arid region, temperate breeds for temperate region, and polar breeds for polar regions"

Tuesday, October 22, 2013

GAMBAR KAMBING BALIK MERAGUT

Di facebook, aku ada upload video kambing balik meragut. Cuba upload pada blog ni, tapi error memanjang. Sebagai gantinya, gambar gambar ketika kambing baru habis meragut dan nak balik ke kandang.


Kawasan ragut terjauh yang diorang pergi meragut semalam. 1.5km dari kandang. Nampak macam luas kawasan ragut aku, tapi sebenarnya banyak kawasan kena racun. Banyak berjalan dari makan sebenarnya hehehe. Aku rasa ada dalam 5 kilometer aku berjalan kehulu kehilir gembala kambing ni.

On the way home

Dah hampir dengan kandang. Lagi 300 meter. Semua ni adalah kambing betina induk, ada 100 ekor lebih.  Pejantan ada  dua ekor, ikut sekali meragut. Bagi fit dan cergas semuanya, agar tinggi breeding vitality.
Happy time! 



1 comment: