"Tropical breeds for tropical region, arid breeds for arid region, temperate breeds for temperate region, and polar breeds for polar regions"

Tuesday, February 17, 2015

DELIVERY 100 EKOQ

Huiii lama betul tak update. Banyak betul kerja. Yang tertunggak, dan yang menanti. Dah berminggu minggu aku survive dengan tidur malam yang sedikit. Bila tidur tak cukup, mood nak menulis pun takdak. Bateri kreativiti pun kosong habih. 

Moral of the story - kalau kita penulis, dan kita nak konsisten dalam penulisan, kena pastikan cukup rehat dan tidur. Juga cukup kafein. Baru boleh maintain output. 

Ok. Pendekkan cerita. Aku kejar masa. 

Baru baru ni, aku deliver 100 ekor kambing ke Dengkil, Selangor. 98 ekor dalam bentuk karkas, dan dua ekor hidup untuk tujuan sembelihan. Ada kaitan dengan sambutan Chinese New Year.




Terima kasih kepada semua rakan rakan pembiak yang turut berusaha dalam menjayakan misi 100 ekor ini!

Mission possible!

(Pelanggan antarabangsa ini sangat spesifik dalam piawaian kontrak - kambing yang dibekalkan mestilah kambing tempatan, dan kelahiran tempatan. Hmmm.... nampaknya orang luar pun tahu , dan menghargai nilai darah kita).

Darah kita adalah yang terbaik! 

4 comments:

  1. alhamdulillah rezeki. ramai2 dapat kongsi

    ReplyDelete
  2. Aiseyy..da abes ke stok kambing tuan alwi? Kalo ade lg sy nak beli sepasang..

    ReplyDelete